Oficjalny partner sklepu:

 

Producenci
KRUCHE DONATY z CZEKOLADĄ (bez glutenu)
KRUCHE DONATY z CZEKOLADĄ (bez glutenu)
(10 donatów)
Składniki:
2 szklanki mąki owsianej (bezglutenowej)
1,5 szklanki mąki kokosowej
 (my użyłyśmy:
/pl/p/MAKA-KOKOSOWA)
½ szklanki mleka migdałowego/ryżowego
1 łyżka sody oczyszczonej
2 jajka
½ szklanki ksylitolu
1 łyżeczka wanilii
¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
Plus:
 
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Uformować średniej wielkości kulki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kulki, lekko je spłaszczyć i wyciąć środki ( najlepiej za pomocą małego kieliszka).
Piec w 160 C przez ok. 20 min.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Gotowe donuty maczać w czekoladzie i posypać orzechami, posypką.
Te kruche donaty pokocha cała rodzina! 🙂
Smacznego!
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl