Oficjalny partner sklepu:

 

Producenci
CIASTO MARCHEWKOWO – ANANASOWE (bez glutenu)
CIASTO MARCHEWKOWO – ANANASOWE (bez glutenu)

Składniki:

6-7 marchewek
1 puszka ananasa
1 i 3/4 szklanki mąki owsianej (bezglutenowej)
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
1 łyżeczka cynamonu
3 jajka
3/4 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki ksylitolu/innego słodzika
6-7 orzechów włoskich
płatki kokosowe (do posypania)

masa:

puszka mleczka kokosowego
1/2 szklanki ksylitolu/innego słodzika (może być cukier puder)

Przygotować masę. Mleczko kokosowe zmiksować ze słodzikiem i wstawić do lodówki na kilka godzin by zastygło (ew. można dodać trochę żelatyny)

Marchewkę zetrzeć na tarce (najlepiej na drobnych oczkach). Dodać pokrojonego ananasa wraz z syropem.

W oddzielnej misce zmieszać suche składniki.

Jajka ubić (najlepiej mikserem) wraz z ksylitolem/słodzikiem, stopniowo wlewając roztopiony olej. Powstałą masę przelać do miski z marchewką. Następnie dodać suche składniki i dokładnie wszystko ze sobą połączyć. Dodać posiekane orzechy.

Gotową masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u nas kwadratowa). Wstawić do nagrzanego do 160 C piekarnika. Piec ok. 50 min.

Po wyjęciu z piekarnika, poczekać aż ciasto ostygnie. Pokroić na równe kawałki. Jeden kawałek posmarować masą kokosową, następnie nakryć drugim. Wierzch można polać białą czekoladą ( doda ona trochę więcej słodkości)

Smacznego!

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl